Home / SLOVENSKO / Musíme spojiť tie najlepšie hlavy a pripraviť dobrý plán, ocenila Čaputová dohodu lídrov Európskej únie

Musíme spojiť tie najlepšie hlavy a pripraviť dobrý plán, ocenila Čaputová dohodu lídrov Európskej únie

21.7.2020 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová ocenila dohodu európskych lídrov na samite Európskej únie (EÚ). Hlava štátu tak urobila na sociálnej sieti. Podľa nej to pomôže k stabilite celej EÚ a znamená to bezprecedentnú pomoc pre Slovensko.

Prezidentka na sociálnej sieti uviedla, že ju teší, že sa lídrom podarilo dopracovať k zhode. Tí sa v utorok ráno dohodli jednak na Viacročnom finančnom rámci EÚ (rozpočet pozn. SITA) a taktiež na Fonde obnovy, ktorý bude zložený z grantov v objeme 390 miliárd eur a úverov v sume 360 mld. eur. Rozpočet je tak celkovo stanovený v bezprecedentnej celkovej sume 1,82 bilióna eur.

„Je to dobrá správa pre udržanie stability celej EÚ a zároveň aj bezprecedentná pomoc pre Slovensko. Aby sme túto pomoc dokázali aj zmysluplne využiť, musíme spojiť tie najlepšie hlavy a pripraviť veľmi dobrý plán. Našim cieľom nesmie byť len minúť peniaze, ale dobre ich investovať do rozvoja Slovenska, aj pre budúce generácie,“ uviedla hlava štátu na sociálnej sieti s tým, že práve využite prostriedkov je teraz najdôležitejšia úloha pre vládu a všetkých ostatných.

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Musíme spojiť tie najlepšie hlavy a pripraviť dobrý plán, ocenila Čaputová dohodu lídrov Európskej únie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *