Home / SVET / Francúzi sa vrátili k povinným rúškam v obchodoch i bankách, ignoranti budú pokutovaní

Francúzi sa vrátili k povinným rúškam v obchodoch i bankách, ignoranti budú pokutovaní

20.7.2020 (Webnoviny.sk) – Francúzska vláda opäť zaviedla povinnosť nosenia rúšok vo všetkých vnútorných verejných priestoroch. Povinné sú tak znovu v supermarketoch, nákupných centrách, obchodoch či vnútorných trhoviskách.

Opatrenie vstúpilo do platnosti v pondelok a jeho cieľom je dostať pod kontrolu opätovne sa šíriaci koronavírus v krajine. Za nedodržanie nariadenia hrozí pokuta 135 eur.

Viac o téme: Koronavírus

Rúška už boli povinné v múzeách, vo verejnej doprave, kinách, chrámoch a ďalších uzavretých verejných priestoroch. Zoznam teraz rozšírili o obchody, úrady aj banky.

Francúzsko doteraz hlási viac než 30-tisíc úmrtí spojených s ochorením COVID-19, takmer polovicu z nich v domovoch pre seniorov. Krajine sa podarilo obmedziť šírenie nákazy dvojmesačným zavedením prísnych reštriktívnych opatrení.

Teraz to však vyzerá, že vírus vo Francúzsku zažíva svoj comeback. Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Veran v pondelok povedal, že novým zdrojom infekcií sú zjavne rodiny, ktoré sa spolu stretávajú počas letných prázdnin.

Viac k témam: Koronavírus, rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi sa vrátili k povinným rúškam v obchodoch i bankách, ignoranti budú pokutovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *