Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Koronavírus pripraví o prácu desiatky ďalších ľudí, hromadné prepúšťanie hlásia z Trnavy

Koronavírus pripraví o prácu desiatky ďalších ľudí, hromadné prepúšťanie hlásia z Trnavy

20.7.2020 (Webnoviny.sk) – Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave eviduje ďalšie hromadné prepúšťanie v podniku, ktorý sa zaoberá výrobou automobilových dielcov. Spoločnosť, ktorá sídli v priemyselnom parku v blízkosti automobilky, nahlásila úmysel prepustiť 68 zamestnancov.

Prepúšťanie potvrdilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré však spoločnosť nekonkretizovalo. Podľa informácií agentúry SITA ide o výrobcu komponentov pre brzdové a palivové systémy v automobilovom priemysle.

Hromadné prepúšťanie v Trnave už skôr nahlásila aj ďalšia spoločnosť, ktorá podniká v oblasti výroby príslušenstva pre motorové vozidlá. Tam príde o prácu 119 zamestnancov, tento proces bude prebiehať postupne do konca roka 2020. Dôvodom je ukončenie podnikania na Slovensku a odchod zo slovenského trhu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V okrese Trnava bola podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v júni miera evidovanej nezamestnanosti 4,77 percenta, čo je o 0,32 percentuálneho bodu viac ako v máji. Na celom Slovensku stúpla o 0,20 percentuálneho bodu na 7,40 percenta.

O zložitých podmienkach na podnikanie hovorili minulý týždeň na stretnutí s novinármi aj predstavitelia automobilky Groupe PSA Slovakia. Nehovorili však o prepúšťaní, ale o potrebe znižovania výrobných nákladov a zvyšovania konkurencieschopnosti v rámci skupiny, aby získali do Trnavy výrobu nového modelu vozidla, a tým aj prácu na ďalšie obdobie.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus pripraví o prácu desiatky ďalších ľudí, hromadné prepúšťanie hlásia z Trnavy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *