Home / šport / Tenis / Novak Djokovič dostal pozemok v Bosne a Hercegovine, nachádza sa v atraktívnej horskej oblasti

Novak Djokovič dostal pozemok v Bosne a Hercegovine, nachádza sa v atraktívnej horskej oblasti

15.7.2020 (Webnoviny.sk) – Pozemok s výmerou 400 m štvorcových v jednej z najatraktívnejších horských destinácií v bývalej Juhoslávii Jahorine patrí odteraz Novakovi Djokovičovi. Svetová tenisová jednotka ho dostala do daru od vedenia mesta Pale nachádzajúceho sa 17 km východne od Sarajeva.

Jahorina je najväčšie lyžiarske stredisko v Bosne a Hercegovine, počas zimných olympijských hier 1984 bolo dejiskom ženských lyžiarskych súťaží.

Podľa starostu Pale Boška Jugoviča vedenie mesta jednomyseľne prijalo rozhodnutie o pridelení pozemku Djokovičovi naproti výstupnej stanice lanovky. Vedľa predmetného miesta sa nachádza zjazdovka, ktorá nesie meno práve 17-násobného grandslamového šampióna.

Po dohode s príslušnými autoritami z Olympijského centra Jahorina a otcom Novaka Djokoviča sme sa rozhodli poskytnúť im pozemok v tejto oblasti. Pôvodne malo ísť o iné miesto, ale z dôvodu výstavby športového centra sme ho museli zmeniť,“ vysvetlil Boško Jugovič, cituje ho portál denníka Blic.

Novak Djokovič zavíta do Jahoriny po ukončení všetkých právnych konaní týkajúcich sa prevodu vlastníctva pôdy na jeho rodinu a prevezme si zmluvu o vlastníctve.

Viac k témam: dar, pozemky
Zdroj: Webnoviny.sk – Novak Djokovič dostal pozemok v Bosne a Hercegovine, nachádza sa v atraktívnej horskej oblasti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *