Home / EKONOMIKA / Koronavírus poškodil v Nemecku najviac živnostníkom, najhoršie sú na tom slobodné matky

Koronavírus poškodil v Nemecku najviac živnostníkom, najhoršie sú na tom slobodné matky

14.7.2020 (Webnoviny.sk) – Dve tretiny (66 percent) samostatne zárobkových osôb v Nemecku počas koronakrízy pocítili pokles tržieb. Na druhej strane u veľkej väčšiny (80 percent) výrobných a administratívnych pracovníkov a štátnych zamestnancov pokles platov nenastal.

Ide o zistenia interdisciplinárnej štúdie nemeckého ministerstva zdravotníctva, na ktorej sa podieľal aj inštitút Ifo či agentúra pre výskum verejnej mienky forsa. O výsledkoch štúdie informoval inštitút Ifo v tlačovej správe, ktorú v pondelok poskytol agentúre SITA.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„V rámci samostatne zárobkových osôb boli osobitne postihnuté ženy, ktoré samé vychovávajú deti. Z nich 85 percent obmedzilo alebo úplne zastavili svoje aktivity. V rámci zamestnancov najviac utrpeli ľudia s nízkymi zárobkami, ľudia so stredoškolským vzdelaním a výrobní zamestnanci. Na týchto ľudí by sa mali zamerať ďalšie opatrenia,“ uviedol šéf inštitútu Ifo Clemens Fuest.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, živnostníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus poškodil v Nemecku najviac živnostníkom, najhoršie sú na tom slobodné matky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *