Home / SVET / Zomrela najmladšia dcéra prezidenta Mandelu, príčina úmrtia Zindzi je zatiaľ neznáma

Zomrela najmladšia dcéra prezidenta Mandelu, príčina úmrtia Zindzi je zatiaľ neznáma

13.7.2020 (Webnoviny.sk) – Vo veku 59 rokov zomrela Zindzi Mandela, najmladšia dcéra juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu a aktivistky Winnie Madikizela-Mandela. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na verejnoprávneho vysielateľa SABC.

Zindzi Mandela skonala v pondelok v skorých ranných hodinách v nemocnici v Johannesburgu. Príčinu jej úmrtia zatiaľ nezverejnili.

Mandelova najmladšia dcéra

Zindzi Mandela bola Mandelovým šiestym dieťaťom a zároveň druhým s jeho druhou manželkou Winnie Madikizela-Mandela.

Vyrastala v čase boja proti apartheidu, a keď bol jej otec uväznený na Robben Island, zažívali spolu so sestrou a matkou šikanu zo strany juhoafrického režimu. Práve ona vo februári 1985 na verejnom zhromaždení prečítala Mandelovo odmietnutie ponuky na podmienečné prepustenie od vtedajšieho prezidenta PW Bothu.

Veľvyslankyňa v Dánsku

V poslednom čase vystupovala ako výrazná podporovateľka radikálnej pozemkovej reformy v Juhoafrickej republike. V čase svojho úmrtia pôsobila ako veľvyslankyňa v Dánsku.

Z Mandelových šiestich detí sú nažive už len dve – Zindzina sestra Zenani Dlamini a Pumla Makaziwe Mandela, dcéra z prvého manželstva s Evelyn Mase.

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela najmladšia dcéra prezidenta Mandelu, príčina úmrtia Zindzi je zatiaľ neznáma © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *