Home / SVET / V USA sa uskutoční prvá poprava od roku 2003, muž odsúdený za vraždu rodiny dostane smrtiacu injekciu

V USA sa uskutoční prvá poprava od roku 2003, muž odsúdený za vraždu rodiny dostane smrtiacu injekciu

13.7.2020 (Webnoviny.sk) – V Spojených štátoch sa v pondelok uskutoční prvá poprava na federálnej úrovni po takmer dvoch desaťročiach. Daniel Lewis Lee z Yukonu v štáte Oklahoma dostane smrtiacu injekciu vo federálnej väznici v Indiane.

Odsúdili ho za vraždu obchodníka so zbraňami Williama Muellera, jeho manželky Nancy a ich osemročnej dcéry Sarah z roku 1996.

Prvá federálna poprava po 17 rokoch sa uskutoční po tom, čo federálny odvolací súd v nedeľu zrušil rozhodnutie súdu nižšieho stupňa, na základe ktorého sa mala poprava odložiť pre pandémiu koronavírusu a obavy rodiny odsúdeného z cestovania. Príbuzní zavraždených to však ako dôvod ostro odmietli.

Exekúcie na federálnej úrovni sú v USA zriedkavé a súdy poslali od obnovenia federálneho trestu smrti v roku 1988 na smrť len tri osoby, naposledy v roku 2003.

Viac k témam: exekúcia, poprava, trest smrti
Zdroj: Webnoviny.sk – V USA sa uskutoční prvá poprava od roku 2003, muž odsúdený za vraždu rodiny dostane smrtiacu injekciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ursula von der Leyen skontrolovala situáciu na fínsko-ruskej hranici. Nejde o bezpečnosť jednej krajiny, ale celej Európy

Fínsko sa 4. apríla rozhodlo predĺžiť uzavretie svojich hraničných priechodov s Ruskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *