Home / SLOVENSKO / Stláčate gombíčky ako cvičené opičky, obul sa Matovič do koaličných poslancov

Stláčate gombíčky ako cvičené opičky, obul sa Matovič do koaličných poslancov

aktualizované 1. decembra, 17:11

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Rozprava k novele zákona o zdravotnej starostlivosti bude pokračovať aj na budúci týždeň v utorok. Poslanci sa totiž v závere rokovacieho dňa venovali pozmeňujúcemu návrhu predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča na zmrazenie platov politikov.

Matovič mal nahulákať na poslancov OĽaNO

Podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd) vyhlásil, že je za novú právnu úpravu, aby sa nemuseli každý rok vystavovať nepríjemným situáciám.

Odporúčame:
Matovič po takmer šiestich mesiacoch prišiel do parlamentu, predložil pozmeňujúci návrh

„Nikto mi nebude odkazovať, ako mám hlasovať,“ vyhlásil v reakcii na slová Igora Matoviča, ktorý povedal, že koaliční poslanci hlasujú „ako opičky“ podľa toho, čo im lídri koaličných strán nadiktujú. „Stláčate gombíčky ako cvičené opičky,“ vyhlásil Matovič.

Odporúčame:
Smeráci sú podľa Nicholsonovej bandou nesvojprávnych politikov, ktorá podľahla vydieraniu Fica

Podľa Hrnčiara, napriek slovám Matoviča, aj všetci poslanci OĽaNO sú za zvýšenie platov. Pavol Goga za Smer-SD povedal, že podľa kuloárnych informácií Matovič „nahulákal“ na poslancov klubu OĽaNO za hlasovanie o skrátenom legislatívnom konaní k zmrazovaniu platov.

Matovičov „antikorupčný populizmus“

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) skritizoval Igora Matoviča. Na margo toho, že v utorok parlament odmietol návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o návrhu zákona, ktorým by sa opätovne zmrazili platy ústavných činiteľov, Dostál uviedol, že skrátené legislatívne konanie v situácii, keď neexistujú dôvody, ktoré preň stanovuje zákon o rokovacom poriadku NR SR, je protizákonné.

„Rovnako protizákonné však je v druhom čítaní dopĺňať do návrhu zákona nové články, ktorými sa novelizujú zákony, ktoré obsahovo nesúvisia s prerokúvaným návrhom zákona,“ uviedol Dostál a podotkol, že zákon o rokovacom poriadku hovorí, že „pri prerokúvaní návrhu zákona nemožno podať návrh, ktorým sa mení alebo dopĺňa iný zákon, ktorý obsahovo nesúvisí s prerokúvaným návrhom zákona.“ Boris Kollár vyhlásil, že klub Sme rodina bude za návrh Matoviča hlasovať.

Odporúčame:
Premiér Fico hrozí hlasovaním o dôvere vláde, ak si poslanci nezmrazia platy

Téma zmrazovania platov odkrýva podľa podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) charaktery každého z poslancov. „Na grémiu všetci s výnimkou ĽSNS vyjadrili, že zmrazovanie stratilo svoje opodstatnenie, že to bolo riešením v čase hospodárskej krízy. Na grémiu sme sa zhodli na tom, že všetci sme ochotní podporiť systémové riešenie, ktoré upraví výšku poslaneckého platu,“ uviedla.

Poslanci NR SR v utorok hlasovaním rozhodli, že nebudú na tejto schôdzi rokovať v skrátenom legislatívnom konaní o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov.

Viac k témam: Andrej Hrnčiar, Boris Kollár, Igor Matovič, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Národná rada SR, Ondrej Dostál, platy ústavných činiteľov, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk – Stláčate gombíčky ako cvičené opičky, obul sa Matovič do koaličných poslancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žena nechala psa v rozpálenom BMW pred nákupným centrom v Bratislave a išla na manikúru

Policajti uvedenú udalosť objasňujú ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *