Home / SLOVENSKO / Na hraniciach budú opäť policajné hliadky. Viete, aké sú vaše povinnosti pri návrate na Slovensko?

Na hraniciach budú opäť policajné hliadky. Viete, aké sú vaše povinnosti pri návrate na Slovensko?

10.7.2020 (Webnoviny.sk) – Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu budú od piatka 10. júla od 15:00 nasledujúcich 24 hodín na všetkých hraničných priechodoch alebo v ich bezprostrednej blízkosti na vnútorných pozemných hraniciach a na vonkajšej hranici s Ukrajinou prítomné policajné hliadky.

Viac o téme: Koronavírus

Ako ďalej agentúru SITA informoval tlačový odbor rezortu vnútra, cieľom preventívnej akcie je zabezpečiť monitorovanie plnenia povinností osôb vyplývajúcich z aktuálneho opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) a informovanie cestujúcich o povinnostiach pri návrate z krajín, ktoré nie sú uvedené v prílohe opatrenia UVZ SR ako bezpečné.

„Zámerom akcie je náhodnou a nepravidelnou kontrolou zistiť aktuálny pohyb osôb a motorových vozidiel, najmä na vnútorných hraniciach, aby prípadné prijaté ďalšie opatrenia v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19 boli správne a cielene nastavené,” informovalo ministerstvo. O akcii boli informované aj policajné orgány štátov susediacich so SR.

Viac k témam: hraničné kontroly, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Na hraniciach budú opäť policajné hliadky. Viete, aké sú vaše povinnosti pri návrate na Slovensko? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *