Home / SLOVENSKO / Ján šoféroval i napriek zákazu, pri policajnej naháňačke vybehol na obrubník a zdemoloval niekoľko áut

Ján šoféroval i napriek zákazu, pri policajnej naháňačke vybehol na obrubník a zdemoloval niekoľko áut

9.7.2020 (Webnoviny.sk) – Policajná naháňačka sa skončila dolapením vodiča, ktorý mal zakázané šoférovať na 36 mesiacov. O prípade informuje bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Spôsobil dopravnú nehodu

„Hliadka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky bola v utorok 7. júla vyslaná k prevereniu oznámenia o drobnej krádeži v jednom zo supermarketov. Počas presúvania sa na miesto jej na Popradskej ulici nedalo prednosť v jazde vozidlo Volkswagen Polo, vodič auta po spozorovaní hliadky zrýchlil a dal sa na útek,“ uvádza polícia.

Policajti chceli vozidlo zastaviť, avšak ten na výzvy nereagoval a z miesta unikal vysokou rýchlosťou. „Počas úniku vodič riskantnou a rýchlou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a nerešpektoval dopravné značenia,“ doplnila polícia.

Ján skončil v putách

Policajti vodiča prenasledovali až na Kazanskú ulicu, kde s autom vyšiel na obrubník, narazil do zaparkovaných motorových vozidiel a spôsobil dopravnú nehodu.

„Hliadka bezprostredne po náraze obmedzila vodiča vozidla Volkswagen na osobnej slobode, následne sa preukázalo že nemá pri sebe potrebné doklady potrebné k vedeniu vozidla a má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov. Vodiča eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ doplnila polícia.

Obvineniu z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia už čelí 27-ročný Ján H. z Bratislavy. „Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia, vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní,“ uzavrela polícia. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac k témam: dopravná nehoda, policajná naháňačka, zákaz šoférovania
Zdroj: Webnoviny.sk – Ján šoféroval i napriek zákazu, pri policajnej naháňačke vybehol na obrubník a zdemoloval niekoľko áut © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *