Home / SVET / Odsúdili mnícha, ktorý šíril dezinformácie o koronavíruse a Putina nazval zradcom vlasti

Odsúdili mnícha, ktorý šíril dezinformácie o koronavíruse a Putina nazval zradcom vlasti

7.7.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský súd potrestal pokutou mnícha – popierača koronavírusu za to, že odmietal vládne nariadenia a šíril falošné informácie o pandémii. Súd na Urale v utorok rozhodol, že otec Sergej musí zaplatiť pokutu vo výške 90-tisíc rubľov (1 113 eur).

Nasledovníkov vyzval, aby neposlúchali nariadenie

Šesťdesiatpäťročný mních sa dostal do centra celonárodnej pozornosti, keď vyzval svojich nasledovníkov, aby neposlúchali vedenie cirkvi a ignorovali zatvorenie kostolov počas pandémie.

Viac o téme: Koronavírus v Rusku

Panel ruskej pravoslávnej cirkvi v Jekaterinburgu v piatok rozhodol, že za porušenie cirkevných pravidiel zbaví otca Sergeja kňazstva.

Ten vynesený verdikt odmietol a vyzval svojich stúpencov, aby ho prišli brániť do ženského kláštora v meste Sredneuralsk, kde sa od minulého mesiaca skrýva.

Patriarchu nazval kacírom

V piatkovom videu určenom svojim podporovateľom označil otec Sergej prezidenta Vladimira Putina za “zradcu vlasti“, ktorý slúži satanistickej „svetovláde” a patriarchu ruskej pravoslávnej cirkvi Kirilla a ďalších významných duchovných nazval „kacírmi”, ktorých treba „zvrhnúť“.

Viac o téme: Koronavírus

Keď pandémia zasiahla Rusko, otec Sergej vyhlásil, že koronavírus neexistuje. Vakcíny vyvíjané proti ochoreniu COVID-19 nazval zas súčasťou globálneho sprisahania, ktorého cieľom je ovládať masy prostredníctvom čipov. Veriacich navyše vyzval, aby nerešpektovali príkaz týkajúci sa zatvorenia kostolov, ktorý bol v platnosti od 13. apríla do začiatku júna.

Hovorca prezidenta Putina Dmitrij Peskov v tejto súvislosti uviedol, že Kremeľ vývoj udalostí okolo buričského mnícha nesleduje.

Viac k témam: Koronavírus, pravoslávna cirkev, ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Odsúdili mnícha, ktorý šíril dezinformácie o koronavíruse a Putina nazval zradcom vlasti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *