Home / SVET / Hnutie Taliban zaútočilo na poľnohospodársky inštitút, zomrelo niekoľko ľudí

Hnutie Taliban zaútočilo na poľnohospodársky inštitút, zomrelo niekoľko ľudí

PEŠAWAR 1. decembra (WebNoviny.sk) – Skupina militantov vtrhla do poľnohospodárskeho výskumného komplexu v meste Pešawar v severozápadnom Pakistane a zabila 12 osôb vrátane študentov.

Tridsaťpäť ďalších ľudí pri útoku utrpelo zranenia, niektorí z nich vážne, informovala polícia a záchranné služby. Na mieste sa strhla prestrelka medzi útočníkmi a ozbrojenými silami, ktoré troch z nich zabili. K incidentu sa prihlásilo militantné hnutie Pakistanský Taliban.

Odporúčame:
Samovražedný bombový útočník Talibanu zabil niekoľkých policajtov

Podľa šéfa polície v provincii Chajbar Paštúnchwá začali útočníci strieľať na hlavnú bránu komplexu a postrelili dvoch strážnikov a dvoch študentov. Traja z militantov boli prezlečení za ženy a prišli k areálu inštitútu, ktorý pozostáva z kancelárií, školy a ubytovne, v rikši a prestrieľali si cestu dnu, kde zranili a zabili ďalšie osoby.

Miesto činu okamžite uzavrela polícia a armáda. Počas zásahu zhabali vestu s výbušninami a niekoľko zbraní, ktoré mali útočníci pri sebe.

Viac k témam: Taliban, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Hnutie Taliban zaútočilo na poľnohospodársky inštitút, zomrelo niekoľko ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rakúski voliči hlasujú v parlamentných voľbách, víťazstvo očakáva líder krajne pravicovej strany Kickl

Jeho strana ťaží z obáv voličov z imigrácie, inflácie, vojny na Ukrajiny a z nedávnych ziskov krajnej pravice.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *