Home / SLOVENSKO / Školskí odborári sú rozhorčení z výsledku kolektívneho vyjednávania, hovoria o pomste premiéra Fica

Školskí odborári sú rozhorčení z výsledku kolektívneho vyjednávania, hovoria o pomste premiéra Fica

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Výsledok kolektívneho vyjednávania považujeme za pomstu predsedu vlády za to, že odborári odmietli podpísať zahanbujúce memorandum a vzdať sa tak svojho ústavného práva na kolektívne vyjednávanie.

Valorizácia platov

Tvrdia to členovia predsedníctva Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV), ktorí na výjazdovom rokovaní v Čadci vyjadrili rozhorčenie z výsledku kolektívneho vyjednávania a z negatívneho postoja vlády k návrhu na valorizáciu platov zamestnancov vysokých škôl v roku 2018. Agentúru SITA o tom informoval vedúci Úradu OZPŠaV Juraj Stodolovský.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovenskí učitelia nepristúpia na podmienku Fica, práva na štrajk sa vzdať nechcú

„Upozorňujeme, že finančné prostriedky na šesťpercentnú valorizáciu platov mala vláda na tento účel vyčlenené od 1. septembra 2018,“ uviedli odborári a zdôraznili, že žiadna vláda nebola schopná vyčleniť dostatok peňazí na reformu školstva, čo hazarduje s pozitívnym vývojom slovenskej ekonomiky v budúcnosti.

Hrozia celoštátnymi protestami

Odborári vo svojom stanovisku pripomenuli, že zvýšenie platov zamestnancov školstva od 1. septembra 2017 bolo výsledkom rokovaní medzi zástupcami OZPŠaV, ministrom školstva a predstaviteľmi Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa začali ešte koncom minulého roka.

Odborový zväz preto vyzval vládu, aby schválila finančné prostriedky na zvýšenie platov pedagogických a odborných zamestnancov a učiteľov vysokých škôl v roku 2018. „V opačnom prípade upozorňujeme, že na splnenie vládnych sľubov a presadenie zlepšenia pracovných podmienok všetkých zamestnancov školstva budeme organizovať celoštátne protestné aktivity,“ uviedli odborári v stanovisku.

Viac k témam: OZPŠaV Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, platy učiteľov, školstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Školskí odborári sú rozhorčení z výsledku kolektívneho vyjednávania, hovoria o pomste premiéra Fica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *