Home / SVET / Irán vraj pozná príčinu požiaru nad jadrovým zariadením, no z bezpečnostných dôvodov ju neprezradí

Irán vraj pozná príčinu požiaru nad jadrovým zariadením, no z bezpečnostných dôvodov ju neprezradí

3.7.2020 (Webnoviny.sk) – Teherán tvrdí, že pozná príčinu výbuchu a následného požiaru budovy nad iránskym podzemným jadrovým zariadením Natanz, no z „bezpečnostných dôvodov“ ju neplánuje zverejniť. K zodpovednosti za štvrtkový prípad sa prihlásila skupina Gepardi vlasti.

Fakt, že iránski experti dosiaľ o takejto skupine nepočuli a rôznorodosť jej správ spustili vlnu podozrení, či zariadenie opäť nečelilo sabotáži zo strany iného štátu.

Iránska organizácia pre atómovú energiu (AEOI) sa požiar pokúšala zľahčovať a nazvala ho len „incidentom“, ktorý zasiahol priemyselnú halu vo výstavbe.

Hovorca Najvyššej rady národnej bezpečnosti vyhlásil, že „z bezpečnostných dôvodov oznámia príčinu incidentu vo vhodnom čase“.

Viac k témam: jadrové zariadenie, požiar, výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk – Irán vraj pozná príčinu požiaru nad jadrovým zariadením, no z bezpečnostných dôvodov ju neprezradí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *