Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilke Tesla sa darilo aj napriek koronakríze, v druhom kvartáli dodala desaťtisíce áut

Automobilke Tesla sa darilo aj napriek koronakríze, v druhom kvartáli dodala desaťtisíce áut

2.7.2020 (Webnoviny.sk) – Americká automobilka Tesla v druhom kvartáli globálne predala viac elektrických vozidiel ako v predchádzajúcom štvrťroku. Rast predaja firma dosiahla napriek tomu, že obmedzenia súvisiace so šírením koronavírusu ju donútili zatvoriť jej jediný závod v USA počas veľkej časti druhého kvartálu.

Tesla vo štvrtok informovala, že za apríl až jún zákazníkom dodala 90 650 áut, keďže na americký a čínsky trh uviedla nové vozidlo Model Y SUV.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V porovnaní s prvým štvrťrokom, keď Tesla predala 88 400 automobilov, jej odbyt v druhom kvartáli stúpol o 2,5 percenta. Tesla počas apríla až júna zákazníkom dodala 10 600 starších modelov, a to sedanov S a vozidiel X SUV. Avšak väčšinu predaných áut tvorili novšie modely Y SUV a Model 3.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilke Tesla sa darilo aj napriek koronakríze, v druhom kvartáli dodala desaťtisíce áut © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *