Home / SLOVENSKO / Kollárovo ospravedlnenie v kauze diplomovka a nepoužívanie titulu ministerke Milanovej stačí

Kollárovo ospravedlnenie v kauze diplomovka a nepoužívanie titulu ministerke Milanovej stačí

29.6.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽaNO) stačí, že sa pre kauzu svojej diplomovej práce predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ospravedlnil a nebude používať akademický titul, kým bude v politike.

Prvé kolo

„Sledovala som jeho vyvodenie zodpovednosti a musím povedať, že ako prvé kolo mi to zatiaľ stačí,“ uviedla v pondelok Milanová v budove parlamentu.

Viac o téme: Kollárova diplomová práca

Aktuálne rokuje s Kollárom o kauze jeho diplomovky poslanecký klub Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Ministerka Milanová sa na stretnutí nezúčastnila. S Kollárom by mal v stredu 1. júla hovoriť tiež klub strany Sloboda a Solidarita (SaS).

Koaličná strana Za ľudí v sobotu 27. júna informovala, že trvá na tom, aby líder hnutia Sme rodina Kollár odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce z pozície predsedu Národnej rady SR (NR SR). Podľa podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) v strane rešpektujú, že funkcia predsedu NR SR patrí hnutiu Sme rodina a je na nich, ako sa k tomu postavia.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) na vyhlásenie strany Za ľudí reagoval, že ho mrzí, že Za ľudí posiela Kollárovi odkazy cez médiá.

Nebude používať titul magister

Líder mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš 23. júna informoval, že Kollár mal svoj magisterský titul získať po tom, ako do svojej diplomovej práce okopíroval celé strany.

Najviac strán mal skopírovať od svojho školiteľa Jozefa Minďaša. Kollár získal titul na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici a témou jeho diplomovky bola „Zmena klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc“.

Kollár na tlačovej konferencii v piatok 26. júna vyhlásil, že kým bude v politike, nebude používať titul magister. Odmietol sa ospravedlňovať, pretože podľa jeho slov nemá za čo, keďže postupoval v súlade so zákonom.

Neskôr sa na sociálnej sieti ospravedlnil každému, komu za posledné dni v tejto súvislosti vedome či nevedome ublížil, či sa ho dotkol alebo urazil.

Viac k témam: Kollárova diplomová práca
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollárovo ospravedlnenie v kauze diplomovka a nepoužívanie titulu ministerke Milanovej stačí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *