Home / SVET / Prezident Trump zdieľal na Twitteri video s rasistickým sloganom, následne ho zmazal

Prezident Trump zdieľal na Twitteri video s rasistickým sloganom, následne ho zmazal

28.6.2020 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump v nedeľu retweetoval video, na ktorom jeden z jeho stúpencov kričí rasistický slogan „white power“ (biela sila).

Video ukazovalo demonštrantov, ktorí protestujú proti prezidentovi, zatiaľ čo jeho stúpenci prechádzali okolo v golfových vozíkoch. Obe skupiny po sebe vykrikovali a nadávali si.

Jeden z Trumpových stúpencov hlasno zakričal na demonštrantov spomínaný slogan, ktorý v Spojených štátoch používajú najmä rasistické skupiny. Nedatovaný záznam pochádzal zo štátu Florida, pričom v prípade oboch skupín išlo o starších Američanov. Medzičasom je už zmazaný.

Prezident Trump opakovane čelí ostrej kritike za podnecovanie rasového napätia. Šéf Bieleho domu tieto obvinenia odmieta.

Viac k témam: demonštrácie, rasizmus, slogan
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Trump zdieľal na Twitteri video s rasistickým sloganom, následne ho zmazal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *