Home / SLOVENSKO / Trnava dala bodku za érou telefonovania z telefónnych búdok, volať sa z nich už aj tak nedalo

Trnava dala bodku za érou telefonovania z telefónnych búdok, volať sa z nich už aj tak nedalo

27.6.2020 (Webnoviny.sk) – Z ulíc Trnavy počas minulého týždňa zmizlo jedenásť búdok, v ktorých boli pôvodne umiestnené telefónne automaty.

Radnica ich dala odstrániť na svoje náklady, keď tak neurobil ich vlastník. Trnava tak urobila definitívnu bodku za érou telefonovania z telefónnych búdok.

Telefóny v nich už neboli

Telefónne búdky vlastnila od roku 2012 spoločnosť Zion Media Corporation z Dominikánskej republiky. Pôvodne do nich namiesto telefónov plánovala umiestniť multifunkčné informačné terminály pripojené na internet, k tomu však nedošlo.

Kabíny slúžili už len ako nosiče reklamy, samotné telefóny v nich už niekoľko rokov neboli. Ich vlastník sa však o ne veľmi nestaral, približne pred dvoma rokmi začali aj problémy s platením nájomného za pozemky pod búdkami.

Mesto vypovedalo nájomnú zmluvu

Pre neplatenie nájomného Mestské zastupiteľstvo v Trnave minulý rok vypovedalo vlastníkovi búdok nájomnú zmluvu. Podľa nej mal po skončení nájmu búdky odstrániť na svoje náklady do troch mesiacov, čo však neurobil.

Telefóny v búdkach sú už minulosťou

Povinnosť prevádzkovať verejné telefónne automaty na Slovensku mala v minulosti spoločnosť Slovak Telekom. V roku 2012, aj keď ľudia už vo veľkom využívali mobilné telefóny, ich bolo na Slovensku viac ako tritisíc.

V tom istom roku Telekomunikačný úrad SR svojim rozhodnutím povinnosť prevádzkovať automaty zrušil a Slovak Telekom v nadchádzajúcich mesiacoch znížil ich počet len na asi dve stovky.

Približne pred tromi rokmi sa telefóny v búdkach stali minulosťou, búdky bez telefónov však niekde ešte zostali. Noví vlastníci hľadali pre ne využitie, väčšinou sa uplatnili ako nosiče reklamy.

Viac k témam: telefón, telefónna búdka
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnava dala bodku za érou telefonovania z telefónnych búdok, volať sa z nich už aj tak nedalo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *