Home / šport / Hokej / Video: Slovenskí rozhodcovia s novými dresmi

Video: Slovenskí rozhodcovia s novými dresmi

BRATISLAVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) pripravil pre domácich rozhodcov nové dresy. Moderná kolekcia je určená pre dvadsaťšesť hlavných a dvadsaťosem čiarových arbitrov a predstavia sa v nej už od prvého decembra.

Materiál i farby prešli precíznym výberom a boli konzultované so slovenskými i zahraničnými rozhodcami, ale aj zahraničnými federáciami. Sada desiatich dresov pre hlavných a desiatich pre čiarových arbitrov bude pripravená i pre zahraničných rozhodcov, ktorí budú na Slovensku rozhodovať v rámci výmenného programu.

„Dbali sme na to, aby dres spĺňal aj určité technické parametre, aby bolo rozhodcu v rýchlosti poznať na ľadovej ploche z každej strany. Látka, z ktorej sú dresy vyrobené, bola testovaná niekoľko týždňov. Je odolná voči mechanickému poškodeniu, voči poteniu, zápachu, je rýchloschnúca a ani častým praním nestratí tieto vlastnosti,“ povedal Ľuboš Jakubec zo športového oddelenia rozhodcov SZĽH.

Odporúčame:
Peter Cehlárik je už zapísaný na listine zranených hráčov

„Celý rozhodcovský systém prechádza zmenou, takže som rád, že budeme mať aj nové dresy. Po estetickej stránke sú krajšie a po funkčnej uľahčia plynulý priebeh zápasu,“ dodal riaditeľ spoločnosti Pro hokej Richard Lintner.

Viac k témam: hokej
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Slovenskí rozhodcovia s novými dresmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Edmonton sa postaral o drámu, ale Florida má na dosah Stanleyho pohár (video)

Fanúšikovia v Edmontone videli finálový zápas prvýkrát po 18 rokoch, je však čoraz menej pravdepodobné, že sa dočkajú aj Stanleyho pohára po 34 rokoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *