Home / SLOVENSKO / Mesto Svit zasiahla malá povodeň, ktorú spôsobil silný lejak spojený s búrkou a krúpami

Mesto Svit zasiahla malá povodeň, ktorú spôsobil silný lejak spojený s búrkou a krúpami

26.6.2020 (Webnoviny.sk) – Mesto Svit v okrese Poprad krátko zasiahol intenzívny lejak spojený s búrkou a krupobitím. Kanály nestíhali odvádzať vodu, čo spôsobilo miernu povodeň.

„Mali sme zaplavené suterény aj pivnice rodinných domov aj bytoviek,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove.

V meste zasahovali profesionálni hasiči z Popradu, Mengusoviec a z Vysokých Tatier so štyrmi kusmi techniky, ku ktorým sa pridali aj dobrovoľní hasiči zo Štrby, Gerlachova a z Batizoviec s tromi kusmi techniky.

„Aj vo viacerých uliciach vo Svite bolo potrebné odčerpávať vodu. Momentálne je už situácia v meste pod kontrolou,“ dodal operačný dôstojník s tým, že žiadne iné výjazdy v rámci Prešovského kraja nemali.

Viac k témam: počasie, povodeň
Zdroj: Webnoviny.sk – Mesto Svit zasiahla malá povodeň, ktorú spôsobil silný lejak spojený s búrkou a krúpami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tesco je Výnimočný zamestnávateľ, rozhodla odborná porota prestížnej ceny Via Bona

Tesco na Slovensku vytvára tie najlepšie podmienky na prácu pre rôznorodé skupiny kolegýň a kolegov, kde sa môže rozvíjať každý bez rozdielu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *