Home / EKONOMIKA / Štát minulý rok podporil deväť firiem, investičné stimuly dosiahli takmer dvanásť a pol milióna eur

Štát minulý rok podporil deväť firiem, investičné stimuly dosiahli takmer dvanásť a pol milióna eur

21.6.2020 (Webnoviny.sk) – Štát podporil v minulom roku spoločnosti investičnými stimulmi v celkovej výške takmer 12,5 mil. eur. Vyplýva to z návrhu záverečného účtu Ministerstva hospodárstva SR. Pomoc získalo deväť firiem.

Najväčšiu podporu dostala od štátu spoločnosť Minebea Slovakia, s.r.o., viac ako 6,4 mil. eur. Za ňou nasledovala Spinea, s.r.o. s necelými 4,2 mil. eur a Garrett Motion Slovakia, s.r.o. s 854 tis. eur.

Okrem nich boli prostriedky poskytnuté aj firmám Embraco Slovakia, s.r.o., Kuenz – SK, s.r.o., D&J Design, s.r.o., Yanfeng Slovakia Automotive Interior Systems, s.r.o., Syráreň Bel Slovensko, a.s. a Hyca, s.r.o.

“Uvedené prostriedky boli použité na vyplatenie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok, ktorú prijímateľom investičnej pomoci schválila vláda SR,” uvádza sa v materiáli.

Pomerná časť dotácie sa pritom vypláca na základe skontrolovaných investičných správ. Okrem predloženia správ majú prijímatelia investičnej pomoci povinnosť registrovať sa v registri partnerov verejného sektora a dodržiavať ostatné podmienky zákona o investičnej pomoci a súvisiacich predpisov.

Viac k témam: firmy, štátna podpora
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát minulý rok podporil deväť firiem, investičné stimuly dosiahli takmer dvanásť a pol milióna eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Niektorí zamestnanci si prilepšia, tento príspevok sa môže od septembra opäť zvýšiť

Sumy sa zmenia na základe údajov za apríl 2024, ktoré preukázali nárast kumulatívneho indexu cien jedál a nealkoholických nápojov o 5,3 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *