Home / SVET / Vodič autobusu v južných Čechách dostal šmyk a narazil do stromu, pri nehode zahynula osoba

Vodič autobusu v južných Čechách dostal šmyk a narazil do stromu, pri nehode zahynula osoba

ČESKÉ BUDĚJOVICE 30. novembra (WebNoviny.sk) – Pri nehode autobusu v južných Čechách vo štvrtok zahynul jeden človek a ďalších jedenásť ľudí utrpelo zranenia, z nich dvaja sa zranili ťažko.

Incident sa stal približne o 8:15 pri obci Ločenice v okrese České Budějovice a na mieste nehody musel zasahovať aj záchranársky vrtuľník, informuje portál iDNES.cz.

V čase nehody sa v autobuse nachádzalo 13 cestujúcich a vodič. Z havarovaného vozidla ich museli vyslobodiť hasiči. Záchranári okrem nich na mieste ošetrili aj jedného svedka nehody.

Odporúčame:
Autobusy v Nitre meškajú aj hodinu alebo nejdú, problémy má aj MHD v Bratislave

Autobus havaroval po tom, ako dostal šmyk. „Zhruba 40-ročný vodič dostal v zákrute šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu,“ vysvetlil hovorca juhočeskej polície Jiří Matzner. Príčinu nehody už polícia vyšetruje.

Predpokladá sa, že vodič dostal šmyk preto, že neprispôsobil jazdu poveternostným podmienkam, keďže v kraji od rána sneží.

Viac k témam: Česko, nehoda autobusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič autobusu v južných Čechách dostal šmyk a narazil do stromu, pri nehode zahynula osoba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *