Home / EKONOMIKA / BMW pre koronavírus znižuje počet zamestnancov, mladší dostanú finančnú podporu

BMW pre koronavírus znižuje počet zamestnancov, mladší dostanú finančnú podporu

20.6.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecká automobilka BMW informovala, že počet svojich zamestnancov zníži o 6-tis. prostredníctvom predčasných odchodov do dôchodku a fluktuáciou, keďže automobilový priemysel sa prispôsobuje prudkému poklesu dopytu pre pandémiu koronavírusu. Firma v piatok uviedla, že na týchto opatreniach sa dohodla so zástupcami zamestnancov.

Redukcie počtu pracovných miest zahŕňajú dohody so zamestnancami, ktorí sa už blížia k dôchodkovému veku. Mladší pracovníci by mohli dostať finančnú podporu na ďalšie denné vyššie štúdium s garanciou pracovného miesta po skončení štúdia.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Plánované zníženie počtu pracovných pozícií predstavuje necelých 5 percent z globálneho počtu 126 tis. zamestnancov automobilky. Dopyt po nových autách sa prepadol v Európe aj na ďalších svetových trhoch v dôsledku prudkého hospodárskeho poklesu vyvolaného pandémiou koronavírusu.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – BMW pre koronavírus znižuje počet zamestnancov, mladší dostanú finančnú podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *