Home / SVET / Čína má epidémiu v Pekingu pod kontrolou, počet prípadov koronavírusu by mal klesnúť

Čína má epidémiu v Pekingu pod kontrolou, počet prípadov koronavírusu by mal klesnúť

18.6.2020 (Webnoviny.sk) – Epidémia nového koronavírusu v Pekingu je pod kontrolou a počet nových prípadov by v nadchádzajúcich dňoch mal klesnúť.

Vo štvrtok to oznámil predstaviteľ Čínskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb Wu Cun-jou. Takéto prípady šírenia vírusu sú podľa neho nevyhnutné, no prepuknutie v hlavnom meste Číny bolo väčšie, ako predpokladali, keďže sa objavilo na veľkom trhu.

Viac o téme: Koronavírus

Úrady za uplynulý týždeň potvrdili v Pekingu 158 nových prípadov nákazy koronavírusom. Väčšinu z nich spájajú s najväčším trhom s potravinami v meste, kde pracujú tisícky ľudí. Podľa Wuho sa prví nakazili pracovníci sekcie s plodmi mora, pričom tam tiež zaznamenali viac prípadov, ako v častiach s mäsom a zeleninou.

Po vypuknutí nákazy na pekinskom trhu vykonali úrady testy na prítomnosť vírusu u importovaných potravín po celej krajine. Všetky testy boli podľa colného úradu negatívne.

V snahe zabrániť šíreniu koronavírusu od piatka pozastavia autobusovú dopravu medzi Pekingom a ďalšími provinciami.

Viac k témam: Koronavírus, Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína má epidémiu v Pekingu pod kontrolou, počet prípadov koronavírusu by mal klesnúť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *