Home / SVET / Americký herec Danny Masterson zo sitkomu Tie roky sedemdesiate…čelí obvineniam zo znásilnenia

Americký herec Danny Masterson zo sitkomu Tie roky sedemdesiate…čelí obvineniam zo znásilnenia

18.6.2020 (Webnoviny.sk) – Herca Dannyho Mastersona, známeho zo seriálu Tie roky sedemdesiate… (1998 – 2006), losangeleská prokuratúra obvinila zo znásilnenia troch žien. Obvinenie, o ktorom informovali v stredu, je vyvrcholením trojročného vyšetrovania, ktoré viedlo k ojedinelému zatknutiu známej hollywoodskej postavy v ére hnutia #MeToo.

Dostal sa von na kauciu

Obvinenia vzniesli v utorok a zároveň vydali príkaz na zatknutie 44-ročného Mastersona. Podľa väzenských záznamov ho v stredu aj zadržali, no po niekoľkých hodinách ho prepustili na kauciu. Formálne obžalovať by ho mali 18. septembra.

Mastersonov právny zástupca Tom Mesereau trvá na tom, že jeho klient je nevinný a je si istý, že ho oslobodia, keď „vyjdú na svetlo všetky dôkazy a svedkovia dostanú možnosť vypovedať“.

Masterson podľa prokuratúry znásilnil 23-ročnú ženu v roku 2001, 28-ročnú ženu v apríli 2003 a ďalšiu 23-ročnú, ktorú niekedy medzi októbrom a decembrom 2003 pozval do svojho domu v Hollywood Hills.

Hrozí mu 45 rokov za mrežami

V prípade uznania viny mu hrozí až 45 rokov za mrežami. V ďalších dvoch prípadoch sa pritom prokuratúra rozhodla nevzniesť obvinenia, pretože v jednom nemali dostatok dôkazov a v druhom uplynula premlčacia doba.

Masterson je od roku 2011 ženatý s herečkou a modelkou Bijou Phillips.

„Pán Masterson a jeho manželka sú, samozrejme, v absolútnom šoku, že tieto takmer 20 rokov staré tvrdenia zrazu viedli k vzneseniu obvinení, no upokojuje ich vedomie, že pravda napokon vyjde najavo,“ vyjadril sa Mesereau, ktorý v minulosti v prípadoch obvinení zo sexuálnych trestných činov obhajoval aj Michaela Jacksona a Billa Cosbyho.

Obete čelia obťažovaniu

Ľudia, ktorí Mastersona poznajú, podľa neho poznajú jeho charakter a vedia, že obvinenia sú falošné.

Dotknuté ženy, ktorých mená nezverejnili, v spoločnom vyhlásení prostredníctvom svojich právnych zástupcov uviedli, že odkedy začali spolupracovať s úradmi, čelia „obťažovaniu, ponižovaniu a sekundárnej viktimizácii“.

Znásilnenia Masterson podľa obvinení spáchal v časoch svojej najväčšej slávy, keď spolu s Ashtonom Kutcherom, Milou Kunis a Topherom Graceom účinkoval v spomínanom retro sitkome Tie roky sedemdesiate…

Poznačená kariéra

S Kutcherom sa pred kamerou znovu stretol v komediálnom seriáli Ranč (2016 – 2020) z produkcie Netflixu.

Keď sa v marci 2017 objavili správy o vyšetrovaní losangeleskej polície, jeho kariéru to hneď nezasiahlo.

Jeho postavu zo seriálu vyškrtli až zhruba o rok neskôr, keď zábavným priemyslom otriasli obvinenia voči Harveymu Weinsteinovi.

Daniel Peter Danny Masterson si okrem spomínaného seriálu Tie roky sedemdesiate… zahral aj v snímkach Beethoven II (1993), Zbohom, láska (1995) alebo Tvár toho druhého (1997), kde sa objavil po boku Nicolasa Cagea a Johna Travoltu. V roku 2006 sa predstavil vo filme Pohulíme, uvidíme a v roku 2008 si zahral po boku Jima Carreyho v komédii Yes Man. Účinkoval aj v seriáli Parťáci (2012 – 2014).

Viac k témam: herec, sexuálne obťažovanie, Tie roky sedemdesiate…, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký herec Danny Masterson zo sitkomu Tie roky sedemdesiate…čelí obvineniam zo znásilnenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *