Home / SVET / Na prejazd územím Maďarska nie je potrebné povolenie

Na prejazd územím Maďarska nie je potrebné povolenie

18.6.2020 (Webnoviny.sk) – Občania Slovenskej republiky môžu vstúpiť na územie Maďarska bez povinnosti predloženia negatívneho testu na Covid-19 alebo karantény. Rovnako môžu využívať medzinárodné letisko Franza Liszta v Budapešti. Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovalo ministerstvo zahraničných vecí.

Slováci môžu tranzitovať cez krajinu

„Cestný tranzit slovenských občanov alebo občanov Európskeho hospodárskeho priestoru, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky cez územie Maďarska, nie je viazaný na žiadne povolenie/potvrdenie vydané maďarským policajným orgánom,“ uvádza ministerstvo.

Tranzit cez územie Maďarska a späť na Slovensko môžu ľudia využiť cestou do alebo z Chorvátska, Rumunska, Srbska a Slovinska.

Krajine stále platí núdzový stav

Rezort diplomacie zároveň informuje, že Slováci môžu využívať medzinárodné letisko Franza Liszta v Budapešti na odlety a prílety.

Upozorňuje však, že medzinárodné letecké spoločnosti pre stále platný núdzový stav v Maďarsku môžu odmietnuť nástup do lietadla zahraničným cestovateľom pri medzipristátiach, ktoré smerujú do Budapešti.

Odporúča preto cestujúcim preveriť u leteckých spoločností, či im bude umožnený nástup na palubu lietadla.

„Nie je v kompetencii Veľvyslanectva SR v Budapešti vydávať povolenia v prípade odmietnutia nástupu do lietadla a v takomto prípade odporúčame zvoliť inú trasu návratu,“ upozorňuje ministerstvo.

Viac o téme Koronavírus

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, letisko Ferenca Liszta v Budapešti, štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Na prejazd územím Maďarska nie je potrebné povolenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *