Home / SLOVENSKO / Vodičov čakajú dopravné obmedzenia a to rovno na dvoch mostoch v Banskej Bystrici

Vodičov čakajú dopravné obmedzenia a to rovno na dvoch mostoch v Banskej Bystrici

17.6.2020 (Webnoviny.sk) – Obmedzenie dopravy na základe odporúčaní odborníka čaká vodičov na dvoch starších mostoch na Mládežníckej ulici v Banskej Bystrici.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková, cieľom je odľahčiť mosty od náporu automobilov, kým nedôjde k potrebnej rekonštrukcii. Na území Banskej Bystrice sa nachádza 42 mostov a 16 lávok, ktoré postupne prechádzajú odbornými prehliadkami.

Dopravné obmedzenia

Dopravné obmedzenia sa budú týkať mosta na jednej z hlavných tepien nad autobusovou otočkou Mládežnícka a mosta v smere z otočky na napojenie s Poľnou ulicou. Úplne vylúčená na nich bude doprava pre nákladné vozidlá nad 3,5 tony, okrem vozidiel mestskej hromadnej dopravy.

Na dlhšom z mostov budú musieť vodiči osobných automobilov dodržiavať 20-metrové rozostupy. Samospráva žiada všetkých vodičov motorových vozidiel o rešpektovanie prijatých opatrení.

Vodičom nákladných vozidiel nad 3,5 tony odporúča magistrát využívať komunikáciu tretej triedy s napojením na miestnu komunikáciu na Námestie Ľudovíta Štúra alebo s napojením na miestnu komunikáciu Švermova ulica.

Odľahčenie mostov

Ani jeden z mostov nie je v stave, aby ho bolo nevyhnutné úplne uzavrieť. Robíme ale opatrenia, aby sme mosty odľahčili a ušetrili ich do času, kým nepristúpime k ich rekonštrukcii. V najbližšom čase zabezpečíme vykonanie podrobnejšej diagnostiky, výsledky ktorej budú podkladom pre vypracovanie projektovej dokumentácie,“ uviedla vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ v Banskej Bystrici Renáta Hláčiková.

Takmer 70 percent mostov alebo lávok vedúcich ponad rieku Hron, Rudlovský potok, potok Bystrica, Malachovský potok, potok Udurná, Tajovský potok, ponad cestu I/66 a iné majú už spracovaný svoj „zdravotný záznam“.

Dokumentácia, ktorá na mestskom úrade dlhé roky absentovala obsahuje informácie odborníka – mostára, ktorý popisuje jednotlivé prvky mosta, konštatuje stav konštrukcií a v prípade starších mostových objektov navrhuje potrebné opatrenia. Od roku 2014 vynaložila samospráva na vypracovanie mostových dokumentácií približne 74-tisíc eur.

Viac k témam: cestný most, dopravné obmedzenia, opatrenia, rekonštrukcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodičov čakajú dopravné obmedzenia a to rovno na dvoch mostoch v Banskej Bystrici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *