Home / SLOVENSKO / SPOTS #16: Unikátna vernisáž Čistej duše vo virtuálnej realite

SPOTS #16: Unikátna vernisáž Čistej duše vo virtuálnej realite

17.6.2020 (Webnoviny.sk) – Neprestávajte loviť a príďte na ďalšie pokračovanie unikátnej akcie Spots, ktoré vďaka netradičnému umeniu, hudbe alebo streetartu vdychujú život zabudnutým či nepoznaným miestam. Už o pár dní sa spustí v poradí 16. pokračovanie, kde si môžete overiť všetky svoje zmysly. Každá akcia prináša niečo nečakané a po prvýkrát sa Spots bude konať opäť na zaujímavom mieste, ale tentokrát vo virtuálnej realite!

Pop-up projekt s mottom „Unique places to celebrate art!“ už niekoľko rokov prezentuje tvorbu mladých umeleckých talentov na výnimočných, opustených a bežne neprístupných miestach prevažne v Bratislave. Aj tentokrát zostávame v hlavnom meste, kde predstavíme jedinečnú vernisáž autorky s neznámou identitou. Všetkým známe výroky, ktoré Čistá duša s nepatrnými obmenami premieňa na mrazivo pravdivé, však sprístupníme pre celý svet. Nezáleží teda, či si z Blavy, bývaš v Poprade alebo si na pobyte v Čechách. Súčasťou môžeš byť z akéhokoľvek miesta.

Spots 16 bude reálny streetartový počin. Slovenská Čistá duša, stále anonymný tvorca skrývajúci sa pod hlbokým pseudonymom, zaplavuje slovenský internet naozaj zmysluplným obsahom. Stovky jej diel budú vďaka rozšírenej virtuálnej realite už naveky aplikované na konkrétne miesta v Bratislave. Čaká ťa tak spojenie umenia a fascinujúcich miest použitím najmodernejších technológií.

Kráčať budeš v reálnom priestore 3 opustených nádrží, v ktorých sa budú myšlienky Čistej duše rozpínať už naveky. Vďaka smartfónu uvidíš aj to, čo oko bežným pohľadom nezachytí. Každé jej dielo bude existovať s vlastnou GPS súradnicou, a tak sa z neho stane nevšedný streetart, doplnený o „živé animácie“, ktoré existujú iba vo virtuálnom svete. „Pomocou 3D modelu prenesieme celú túto animovanú expozíciu k tebe domov. Tvoj telefón pretvorí miesto, kde sa práve nachádzaš, na tri rôzne priestory, v ktorých sa budeš môcť 1:1 pohybovať, kráčať, počúvať hudbu, obzerať si diela a zamýšľať sa. Animácie sa budú diať všade okolo teba,“ vysvetľujú organizátori Spots.

Určite sa pýtaš, o ktoré bratislavské lokácie ide tentokrát? Prvou je záhadný a nikdy nefunkčný bazén v centre. Málokto asi vie, že ide o najlukratívnejšie situovaný 50-metrov dlhý bazén na Slovensku, skoro úplne pohltený prírodou. Druhou lokáciou je nikdy nedostavaná vodáreň, ktorá už vyše 40 rokov stojí v lese nad Bratislavou. Vstúpiť do nej však nie je možné. Vďaka mohutným stĺpom a ozvene v nej človek dostáva ľadovo mrazivý zážitok. Treťou vybranou lokalitou pre Spots 16 je neobjavený bazén, ktorý nemá ani meno. V hlbokom podzemí, pod jednou zo známych industriálnych pamiatok hlavného mesta, sa nachádza spleť chodieb, na ktorých konci je veľmi tmavý, čierny bazén. Javí všetky známky a detaily bazénu, no na kúpanie nikdy využitý nebol.

Všetky tieto miesta ti prinášame vďaka Jägermeister a nadupaným chlapcom z AKULAR – unikátna platforma na vizualizáciu 3D modelov v rozšírenej realite. Tou ťa prenesieme do tohoto fyzicky skutočného prostredia a zhmotníme myšlienky Čistej duše do vernisáže, ktorá u nás nemá obdoby. Stačí ak si stiahneš aplikáciu……. a necháš sa vtiahnuť na Spots 16.

Spots je súčasťou programu na podporu umelcov #savethenight a vždy predstavovali neopakovateľný zážitok a teraz tomu nebude inak. Virtuálna realita nerieši všetky zmysly, tak aby si uspokojil všetky z nich – čuch, hmat a chuť budú reprezentovať vôňa bylín, ľadový dotyk skúmavky v rukách a ostro sladká bylinková chuť na jazyku, ktorá najprv mrazí, no neskôr hreje. Vitaj na Spots.

Sleduj všetky info o akcii na FB Spots.

Informačný servis

Viac k témam: Čistá duša, PR, Spots, virtuálna realita
Zdroj: Webnoviny.sk – SPOTS #16: Unikátna vernisáž Čistej duše vo virtuálnej realite © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *