Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Jaguar Land Rover ráta škody po pandémii Covid-19, strata presiahla 400 miliónov libier

Jaguar Land Rover ráta škody po pandémii Covid-19, strata presiahla 400 miliónov libier

15.6.2020 (Webnoviny.sk) – Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) sa v druhom a treťom kvartáli svojho uplynulého účtovného roka, ktorý sa skončil 31. marca, síce opäť vrátila k ziskovosti, ale pandémia ochorenia Covid-19 poškodila jej výsledky za štvrtý kvartál a celý účtovný rok.

Predaj vozidiel JLR v štvrtom kvartáli medziročne klesol o 30,9 percenta na 109 869 áut a za celý rok sa znížil o 12,1 percenta na 508 659 vozidiel. Firma o tom informovala v tlačovej správe, ktorú v pondelok poskytla agentúre SITA.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V dôsledku oslabenia predaja automobilka vykázala za svoj štvrtý kvartál stratu pred zdanením v sume 501 mil. libier (GBP) a za celý rok stratu na úrovni 422 mil. GBP. Výrobca áut JLR však uviedol, že teraz už pozoruje povzbudzujúce zotavovanie v Číne a postupne obnovuje produkciu v Británii a tiež v závode na Slovensku a na výrobnej linke v Rakúsku.

V Číne Jaguar Land Rover v apríli predal 6 828 áut, čo bol medziročný pokles len o 3,1 percenta a v máji 8 068 vozidiel, čo bol medziročný rast o 4,2 percenta.

Obmedzenia v ostatných regiónoch sa prejavili hlavne v apríli a máji a globálny predaj áut JLR v apríli medziročne klesol o 62,5 percenta na 14 709 a v máji o 43,3 percenta na 24 024.

Jaguar Land Rover však očakáva zotavenie odbytu, keďže predajne sa opätovne otvárajú. Automobilka Jaguar Land Rover v októbri 2018 otvorila svoj závod v Nitre. Investícia dosiahla 1,4 miliardy eur.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar Land Rover ráta škody po pandémii Covid-19, strata presiahla 400 miliónov libier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *