Home / SVET / Ruský veľvyslanec pri OSN vyzval Severnú Kóreu k ukončeniu testov balistických rakiet

Ruský veľvyslanec pri OSN vyzval Severnú Kóreu k ukončeniu testov balistických rakiet

MOSKVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Ruský veľvyslanec pri OSN vyzval Severnú Kóreu k ukončeniu testov balistických rakiet.

Vasilij Nebenzia takisto povedal, že USA a Južná Kórea by mali zrušiť veľké vojenské cvičenie naplánované na december, pričom upozornil, že akcia celú situáciu len zhorší.

Odporúčame:
Severná Kórea otestovala balistickú strelu Hwasong-15, je silnejšia a môže doletieť až do USA

Počas zasadnutia Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov v stredu uviedol, že Rusko znepokojuje utorňajší test severokórejskej strely a dodal, že Moskva nepodporuje Pchjongjang v úsilí stať sa jadrovou veľmocou.

Politik v mene jeho krajiny vyzval všetky strany, aby zastavili „špirálu napätia“. Podľa neho celú situáciu vyriešia len „vytrvalé diplomatické rokovania, ktorých cieľom je nájsť dlhodobú spoločnú dohodu“.

Viac k témam: Bezpečnostná rada OSN, Južná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, OSN Organizácia spojených národov, Severná Kórea, USA, Vasilij Nebenzia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský veľvyslanec pri OSN vyzval Severnú Kóreu k ukončeniu testov balistických rakiet © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Izraelská armáda tvrdí, že zabila ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa Hizballáhu

Izraelské útoky zabili za posledné týždne niekoľko vysokopostavených veliteľov vrátane Hasana Nasralláha.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *