Home / EKONOMIKA / Koronakríza spôsobila médiám závislým od príjmov z reklamy vážne ekonomické straty

Koronakríza spôsobila médiám závislým od príjmov z reklamy vážne ekonomické straty

13.6.2020 (Webnoviny.sk) – Súčasná koronakríza spôsobila médiám, ktoré sú závislé od príjmov z reklamy, vážne ekonomické straty. Naopak, poskytovatelia AVMS, vloggeri a streamingové služby zažívajú rozmach a pocítili nárast sledovanosti ich obsahu, či nárast nových zákazníkov.

Na svojom zasadnutí to konštatovala skupina Európskych regulačných orgánov (ERGA). Okrem následkov aktuálnej krízy diskutovala aj o budúcnosti regulačného rámca Európskej únie pre médiá v digitálnom prostredí, vzhľadom na prebiehajúce diskusie o prijatí nových pravidiel pre digitálne služby.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Regulátori prijali správu, v ktorej sa okrem iného uvádzajú tri konkrétne možnosti ako podporiť efektívnu reguláciu online obsahu, ktorá vzniká v rámci prípravy nových pravidiel.

ERGA navrhuje posilniť spoluprácu v rámci celej únie pri riešení cezhraničných problémov súvisiacich s online reguláciou, ďalej upraviť režim zodpovednosti online platforiem zabudovaním bezpečnostných prvkov prevádzky online platforiem a taktiež zabezpečiť vyšší stupeň spolupráce v cezhraničných prípadoch.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, médiá
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronakríza spôsobila médiám závislým od príjmov z reklamy vážne ekonomické straty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *