Home / EKONOMIKA / Premiér Andrej Babiš pozýva Slovákov po otvorení hraníc na dovolenku do Česka

Premiér Andrej Babiš pozýva Slovákov po otvorení hraníc na dovolenku do Česka

12.6.2020 (Webnoviny.sk) – Český premiér Andrej Babiš po otvorení hraníc a uvoľnení cestovania pozýva Slovákov na návštevu Českej republiky. Ako vhodné miesta na dovolenku u našich západných susedov spomenul Prahu, Český Krumlov, Telč, Karlštejn a tiež Moravu s jej vínom.

Tieto inak veľmi navštevované mestá sú v súčasnosti výnimočne bez davov turistov. Agentúru SITA o tom v piatok informovalo zastúpenie organizácie CzechTourism na Slovensku.

Vytúžený milión Slovákov

„Do Českej republiky chodí hneď po Nemcoch najviac slovenských turistov – 750-tisíc (vlani – poz. red.). Keby sme sa dostali na milión, tak to bude pecka,“ prihovoril sa Babiš slovensky vo videu pre českú agentúru cestovného ruchu.

„Príďte k nám, budeme sa tešiť. Držme si navzájom palce a skúsme si pomôcť,“ uviedol Babiš z juhomoravskej obce Lednice s pohárom vína v ruke.

Na miestnom zámku sa vo štvrtok stretli premiéri Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska v rámci končiaceho sa predsedníctva ČR vo V4.

Podstránka v slovenčine

Agentúra CzechTourism v súvislosti s otvorením hraníc zároveň pripravila slovenskú podstránku na portáli Kudy z nudy.

Ten je s osemnástimi miliónmi návštev ročne najnavštevovanejším cestovateľským portálom o Českej republike, často ho využívajú aj slovenskí turisti. Od piatku na ňom nájdu aj informácie v slovenčine.

„Aj keď sme radi, že čeština je pre slovenského používateľa bezproblémová a zrozumiteľná, rozhodli sme sa v rámci zatraktívnenia a skvalitnenia našich online služieb vytvoriť práve pre slovenských fanúšikov a cestovateľov separátnu slovenskú stránku,“ povedala riaditeľka CzechTourism Slovensko Nora Gill.

Viac k témam: letná dovolenka, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Andrej Babiš pozýva Slovákov po otvorení hraníc na dovolenku do Česka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *