Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Sneženie komplikuje dopravu na Slovensku, Donovaly sú uzavreté pre všetky vozidlá

Aktualizované: Sneženie komplikuje dopravu na Slovensku, Donovaly sú uzavreté pre všetky vozidlá

aktualizované 30. novembra, 8:50

BRATISLAVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, informuje Slovenská správa ciest.

Popadané stromy

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na východnom Slovensku prevažne suchý až mokrý, na ostatnom území prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do piatich centimetrov, v okrese Topoľčany päť až desať centimetrov.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do piatich centimetrov, okrem horského priechodu Herlianske Sedlo, Klenov, Pusté Pole, Dargov, Ďurďošík a Branisko, ktorých povrch vozoviek je suchý až mokrý.

V okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica je pre sneženie a padanie stromov na cesty vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie. Cesty I/76 a I/65 v okrese Žarnovica sú pre popadané stromy uzavreté.

Uzavreté Donovaly

Horské priechody Šturec, Vrchslatina a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Úplne uzavretá pre všetku dopravu je od 6:00 cesta I/65 cez Kremnické Bane.

Od 8:00 aj uzavreli horský priechod Donovaly. „Cestu čistíme, nasnežilo tam veľa. Robíme čo môžeme, všetky stroje sú vonku, chlapi pracujú,“ uviedol pre agentúru SITA pracovník dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest.

Na horskom priechode Šturec je nutné použiť snehové reťaze. Cesta III/1750 Bošany – Skýcov je pre spadnuté stromy uzatvorená pre všetku dopravu.

Silné sneženie obmedzujúce dohľadnosť do 100 m je v lokalitách Bratislava, Myjava, Triblavina, Šurany, Žarnovica, Voznica, Hronský Beňadik, Ladomerská Vieska, Hliník nad Hronom, Považská Teplá, Horný Hričov, Sverepec, Beluša, Štrba, Batizovce, Hričovské Podhradie, Banská Belá, Banská Bystrica, Zvolen, Zvolenská Slatina, Dobrá Niva, Detva, Vrútky, Turany, Poprad, Haniska, Košice, Dargov, Ďurďošík, Milhosť a Turňa nad Bodvou.

Cesty II/549 Úhorná – Krásnohorské Podhradie a III/3227 Štvrtocká Píla – Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

Viac k témam: zjazdnosť ciest
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Sneženie komplikuje dopravu na Slovensku, Donovaly sú uzavreté pre všetky vozidlá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa prevrátil kamión, pre nehodu odkláňajú dopravu (foto)

V úseku 29. kilometra diaľnice v smere do Bratislavy zišiel z cesty kamión s drevom a prevrátil sa do priekopy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *