Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová zmiernila trest 41-ročnému mužovi, jeho dcéra má rakovinu

Prezidentka Čaputová zmiernila trest 41-ročnému mužovi, jeho dcéra má rakovinu

11.6.2020 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová podmienečne zmiernila trest 41-ročnému mužovi. Agentúru SITA o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Závažný zločin krádeže

Muž bol odsúdený z obzvlášť závažného zločinu krádeže na trest odňatia slobody vo výmere osem rokov. Hlava štátu mu čas jeho trestu skrátila o štyri roky pod podmienkou, že odsúdený počas troch rokov od prepustenia z výkonu trestu nespácha akýkoľvek trestný čin.

„Pezidentka Zuzana Čaputová zmiernila 11. júna 2020 trest odňatia slobody 41-ročnému mužovi M. D., ktorý bol odsúdený za spáchanie obzvlášť závažného zločinu krádeže na trest odňatia slobody vo výmere osem rokov,“ informuje Strižinec s tým, že od spáchania skutku uplynulo 14 rokov a odsúdený si medzičasom založil rodinu.

Zložitá sociálna situácia rodiny

Je otcom troch maloletých detí, pričom jeho 10-ročná dcéra sa lieči na onkologické ochorenie.

„Rodina odsúdeného sa ocitla v zložitej sociálnej situácii, pretože matka detí nepracuje, stará sa o deti a sprevádza dcéru pri nevyhnutných hospitalizáciách na detskej onkologickej klinike. O ďalšie dve maloleté deti sa v tomto čase starajú starí rodičia a ostatní rodinní príslušníci,“ napísal hovorca. Odsúdený už vykonal viac ako rok z uloženého trestu a jeho hodnotenie z ústavu na výkon trestu odňatia slobody je kladné a v súčasnosti nie je trestne stíhaný.

Prezidentka pri posudzovaní žiadosti o milosť podľa Strižinca vychádzala zo všetkých dostupných podkladov a zistených skutočností, „okrem osoby odsúdeného a závažnosti spáchaného skutku zohľadnila najmä zložitú situáciu v rodine odsúdeného a odpustila M. D. z trestu odňatia slobody vo výmere osem rokov jeho časť vo výmere štyri roky pod podmienkou, že odsúdený počas troch rokov od jeho prepustenia z výkonu trestu odňatia slobody nespácha akýkoľvek trestný čin.“

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová zmiernila trest 41-ročnému mužovi, jeho dcéra má rakovinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *