Home / EKONOMIKA / Kvalitu starostlivosti o deti v centrách pre rodinu môžu skontrolovať aj poslanci, tvrdí Krajniak

Kvalitu starostlivosti o deti v centrách pre rodinu môžu skontrolovať aj poslanci, tvrdí Krajniak

9.6.2020 (Webnoviny.sk) – V centrách pre deti a rodinu budú môcť poslanci Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre sociálne veci vykonávať kontroly dodržiavania kvality starostlivosti o deti. Na utorkovej tlačovej konferencii v budove NR SR o tom informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Kontrolu budú môcť vykonávať poslanci a členovia výboru prostredníctvom poslaneckých prieskumov.

Ako ďalej minister priblížil, dohľad nad týmito zariadeniami bude môcť vykonávať ktorýkoľvek poslanec výboru v ktoromkoľvek zariadení, ak bude mať pochybnosti, že tam dochádza k porušovaniu práv detí.

Ministerstvo práce mu v tejto súvislosti podľa jeho slov pripraví odborné podklady a umožní personálne zabezpečenie. S výsledkami kontroly potom poslanci oboznámia verejnosť.

Predsedníčka výboru pre sociálne veci Jana Žitňanská (Za ľudí) túto iniciatívu privítala. „Je našou povinnosťou navštíviť tieto zariadenia a nielen monitorovať situáciu v nich, ale aj navrhnúť také riešenia, ktoré by deťom v prípade zistených pochybení pomohli,“ ozrejmila na tlačovke.

Viac k témam: minister práce sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Kvalitu starostlivosti o deti v centrách pre rodinu môžu skontrolovať aj poslanci, tvrdí Krajniak © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *