Home / SLOVENSKO / Černák má na krku ďalšie obvinenie z vraždy, údajne sa podieľal na odstránení „Tutiho“ a „Papasa“

Černák má na krku ďalšie obvinenie z vraždy, údajne sa podieľal na odstránení „Tutiho“ a „Papasa“

8.6.2020 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z vraždy bratov Vladimíra a Jozefa Danišovcov Mikuláša Č. Agentúru SITA o tom informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru. Členovia bratislavského podsvetia prezývaných „Tuti“ a „Papas“ zahynuli 6. júla 1995, keď ich usmrtil nástražný výbušný systém umiestnený v aute.

Na usmrtení Vladimíra Daniša sa mal Mikuláš Č. dohodnúť s Miroslavom S. Obaja sa pritom mali spolčiť s Róbertom L., Jánom B. a Jozefom F. a rozdeliť si naplánované úlohy.

Prostredníctvom Mikuláša Č. mali zabezpečiť trhavinu priemyselného typu. Tú mal fyzicky obstarať Ján B. Z trhaviny mal s Jozefom F. za účasti ostatných zhotoviť nástražno-výbušný systém.

Ten mal následne Jozef F. nastražiť pod sedadlo vodiča na aute, ktoré používal Vladimír Daniš. Po jeho nainštalovaní výbušniny mali Róbert L., Jozef F. a Ján B. auto ešte istý čas sledovať.

Vo štvrtok 6. júla 1995 mal Róbert L. približne o 13:38 odpáliť nálož na diaľku. V čase výbuchu sa v aute nachádzali obaja bratia. V dôsledku masívneho výbuchu na mieste podľahli devastačným zraneniam.

Zdroj: Webnoviny.sk – Černák má na krku ďalšie obvinenie z vraždy, údajne sa podieľal na odstránení „Tutiho“ a „Papasa“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *