Home / SLOVENSKO / Lučanský diskutoval s ministrom Mikulcom a pripustil aj to, že sám odstúpi z funkcie šéfa polície

Lučanský diskutoval s ministrom Mikulcom a pripustil aj to, že sám odstúpi z funkcie šéfa polície

5.6.2020 (Webnoviny.sk) – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) diskutoval s policajným prezidentom Milanom Lučanským na tému jeho ďalšieho pôsobenia v Policajnom zbore (PZ) SR.

Ako sa ďalej uvádza v jeho stanovisku pre agentúru SITA, výsledkom bola dohoda, ktorej súčasťou bolo aj to, že obsah diskusie zostane nezverejnený do času, kým nebude rozhodnutie prezidenta PZ o ďalšom pôsobení definitívne. „A ja túto dohodu dodržím,“ povedal Mikulec.

Lučanský v rozhovore pre denník Nový čas pripustil, že zvažuje, že sám odstúpi z funkcie šéfa polície. „Som tomu naklonený, pretože ak mám byť nechceným a majú iné chápanie toho, ako by policajný zbor mal vyzerať, a ja sa ich snažím presviedčať, že sú to nezmysly, tak to nemá cenu,“ uviedol.

Mikulec po svojom nástupe do funkcie v marci tohto roku vyhlásil, že problematiku prípadných zmien vo vedení polície chce riešiť po zvládnutí koronakrízy.

Lučanský je vo funkcii šéfa polície od júna 2018, do funkcie ho vymenovala bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD). V roku 2019 následne Lučanský uspel vo výberovom konaní na post šéfa polície podľa novoprijatého zákona.

Viac k témam: minister vnútra SR, policajný prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Lučanský diskutoval s ministrom Mikulcom a pripustil aj to, že sám odstúpi z funkcie šéfa polície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *