Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Luxusná automobilka Betley ohlásila hromadné prepúšťanie, pre koronakrízu zruší až štvrtinu pracovných miest

Luxusná automobilka Betley ohlásila hromadné prepúšťanie, pre koronakrízu zruší až štvrtinu pracovných miest

5.6.2020 (Webnoviny.sk) – Britský výrobca luxusných áut Bentley sa chystá zrušiť tisíc pracovných miest vo Veľkej Británii, čiže znížiť počet pracovníkov chce zhruba o štvrtinu. Očakáva sa, že firma zamestnancom ponuke možnosť odísť dobrovoľne z dôvodu nadbytočnosti.

Informuje o tom portál bbc.com. Automobilové odvetvie čelí prudkému poklesu predaja v dôsledku pandémie koronavírusu, ale firma Bentley mala ťažkosti v oblasti ziskovosti aj v uplynulých rokoch.

Šéf automobilky Bentley Adrian Hallmark minulý mesiac uviedol, že štvrtina zamestnancov firmy je pre obmedzenia spojené s pandémiou na nútenej dovolenke a ďalšia štvrtina pracuje z domu.

Ako informovala televízia ITV, automobilka už obnovila výrobu vo svojom závode v Crewe, ale iba s približne polovicou zvyčajného počtu pracovníkov.

Viac o téme Ekonomické dopady koronavírusu

Viac k témam: automobilka, Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Luxusná automobilka Betley ohlásila hromadné prepúšťanie, pre koronakrízu zruší až štvrtinu pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *