Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Aston Martin prepustí stovky ľudí, cieľom je po koronakríze obnoviť ziskovosť

Automobilka Aston Martin prepustí stovky ľudí, cieľom je po koronakríze obnoviť ziskovosť

4.6.2020 (Webnoviny.sk) – Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin oznámil, že plánuje zrušiť do 500 pracovných miest, keďže sa pripravuje na realizáciu reštrukturalizačného plánu s cieľom obnoviť ziskovosť.

Automobilka uviedla, že koronakríza zhoršila jej ťažkosti v oblasti odbytu, pričom počet predaných áut v prvom kvartáli tohto roka klesol takmer o polovicu.

Firma vo vyhlásení zverejnenom vo štvrtok uviedla, že cieľom novej stratégie je dosiahnuť každoročné úspory v sume 10 miliónov libier (GBP). Informuje o tom portál news.sky.com.

„Firma Aston Martin čoskoro začne proces konzultácií o návrhoch na redukciu počtu zamestnancov, čo spôsobil nižší ako plánovaný objem produkcie,“ uviedla automobilka vo vyhlásení. Aston Martin má približne 2 450 zamestnancov.

Viac k témam: Aston Martin, Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Aston Martin prepustí stovky ľudí, cieľom je po koronakríze obnoviť ziskovosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *