Home / SLOVENSKO / Šikuta má jasnú predstavu o najvyššom súde, pri očiste justície chce spolupracovať s Kolíkovou

Šikuta má jasnú predstavu o najvyššom súde, pri očiste justície chce spolupracovať s Kolíkovou

1.6.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta chce pri zmenách na najvyššom súde úzko spolupracovať s ministerskou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí). Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexanda Važanová. Šikuta vníma Kolíkovej rezort ako kľúčového partnera pri téme očisty justície.

Akčný plán očisty justície, posilnenie právnej istoty či avizované zmeny v legislatíve. Aj to boli témy pondelkového prvého pracovného stretnutia Šikutu a Kolíkovej.

„Mám jasnú predstavu, čo treba na najvyššom súde a v súdnictve, ako takom zmeniť. V tejto oblasti je mimoriadne žiadúca úzka spolupráca s ministerkou spravodlivosti a práve o nej sme dnes diskutovali, s prísľubom ďalších pracovných stretnutí vo veľmi krátkom čase“, skonštatoval Šikuta.

Predseda najvyššieho súdu chce v najbližších týždňoch diskutovať o zmenách v justícii s ďalšími partnermi. S myšlienkou akčného plánu očisty justície osloví Súdnu radu SR, predsedov Ústavného súdu, krajských súdov a ďalšie dôležité inštitúcie.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, predseda Najvyššieho súdu SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Šikuta má jasnú predstavu o najvyššom súde, pri očiste justície chce spolupracovať s Kolíkovou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nárok na štátnu pomoc so splácaním hypoték má menšina ľudí, brzdia ju najmä dve podmienky

Nemáte nárok na štátnu dotáciu na hypotéky? Existujú ďalšie riešenia zníženia úrokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *