Home / SVET / Duterte ukončil mierové rokovania, polícia následne zabila niekoľko komunistických povstalcov

Duterte ukončil mierové rokovania, polícia následne zabila niekoľko komunistických povstalcov

MANILA 29. novembra (WebNoviny.sk) – Vládne jednotky na Filipínach zabili 14 komunistických rebelov počas stretov pri meste Nasugbu južne od Manily. Incident sa stal v utorok v noci, len pár dní po tom, ako prezident Rodrigo Duterte oficiálne ukončil mierové rokovania s povstalcami a varoval ich pred násilným zásahom.

Veliteľ oddielu Mikko Magisa uviedol, že po 20-minútovom ostreľovaní našli telá 13 povstalcov. Dvoch ďalších previezli do nemocnice, kde jeden z nich zraneniam podľahol. Počet zabitých rebelov je pritom najvyšší za posledné mesiace. Ľahšie zranenia utrpeli počas bojov aj piati vojaci vládnych jednotiek.

Odporúčame:
Zadržali muža podozrivého zo sériových vrážd, polícia dostala od ľudí tisícky tipov

Komunistickí povstalci pôsobia na Filipínach už 48 rokov, čo je jedno z najdlhších období spomedzi štátov Ázie. Mierové rokovania medzi Duterteho vládou a povstalcami už v minulosti prerušili pre sporadické konflikty, vláda ich oficiálne ukončila 23. novembra. Prezident uviedol, že s povstalcami bude zaobchádzať ako s teroristami a kriminálnikmi a ich vodcov pošle do väzenia.

Viac k témam: Filipíny, polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Duterte ukončil mierové rokovania, polícia následne zabila niekoľko komunistických povstalcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný trestný súd v Haagu žiada zatykače na Netanjahua a lídrov Hamasu

Hlavný prokurátor súdu uviedol, že všetky osoby sú zodpovedné za vojnévo zločiny a zločiny proti ľudskosti v Pásme Gazy a Izraeli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *