Home / SLOVENSKO / Zmluva s Národným futbalovým štadiónom prejde analýzou, ministerstvo pochybuje o dodatku

Zmluva s Národným futbalovým štadiónom prejde analýzou, ministerstvo pochybuje o dodatku

27.5.2020 (Webnoviny.sk) – Vláda zaviazala podpredsedu parlamentu, aby zanalyzoval zmluvy medzi SR a spoločnosťou Národný futbalový štadión (NFŠ). Zamerať sa má na právne vzťahy súvisiace s výstavbou športovej infraštruktúry a podkladov smerujúcich k ich uzatvoreniu.

Dodatok o budúcej kúpnej zmluve

Uzniesol sa na tom na stredajšom rokovaní vládny kabinet Igora Matoviča (OĽaNO). Podpredseda by sa mal zamerať aj na výstupy poradenských spoločností.

„V nadväznosti na vykonanú analýzu v spolupráci s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu, predložiť na rokovanie vlády SR návrh alternatív ďalšieho postupu v súvislosti s NFŠ,“ približuje materiál. Podľa neho ministerstvo nemôže o štadióne rozhodovať samostatne.

Ministerstvo predložilo vláde materiál z dôvodu pochybností týkajúcich sa dodatku k zmluve o budúcej kúpnej zmluve z 10. mája 2016, ktorú podpísal bývalý minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS).

Suma sa zvýšila

V nej sa zaviazal odkúpiť NFŠ po jeho dobudovaní, ak sa tak rozhodne investor. Koncom januára bývala vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) odsúhlasila dodatok k zmluve o budúcej kúpnej zmluve na štadión. Podľa nej sa cena zvýšila na vyše 98 miliónov eur. Suma je tak vyššia o viac než 23 miliónov eur.

Začiatkom februára sa vtedy nezaradená poslankyňa a dnes podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu SR Veronika Remišová (Za ľudí) rozhodla podať trestné oznámenie v súvislosti s NFŠ.

Od bývalej ministerky školstva Martiny Lubyovej (SNS) žiadala, aby tesne pred voľbami nepodpisovala žiadne dodatky k zmluve.

Viac k témam: Národný futbalový štadión v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Zmluva s Národným futbalovým štadiónom prejde analýzou, ministerstvo pochybuje o dodatku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *