Home / SLOVENSKO / Polícia a železnice pripravili spoločnú akciu Stihnem – Nestihnem

Polícia a železnice pripravili spoločnú akciu Stihnem – Nestihnem

BRATISLAVA 29. novembra (WebNoviny.sk) – Preventívno-bezpečnostnú akciu pod názvom „Stihnem – Nestihnem“, zameranú na nepovolené prechody cez železničnú trať, pripravili na štvrtok 30. novembra Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v spolupráci s Prezídiom Policajného zboru.

Budú monitorovať vybrané miesta

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, v rámci celého Slovenska vybrali 85 miest a obcí, kde budú hliadky železničnej polície v najfrekventovanejšom čase monitorovať pohyb osôb na miestach, kde to nie je dovolené, a tiež 32 železničných priecestí, kde vodiči najčastejšie porušujú zákon o cestnej premávke, predovšetkým maximálnu povolenú rýchlosť 30 km/hod.

Odporúčame:
Mladík vbehol pred idúci vlak, rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť

Nerešpektovaním všeobecného zákazu prechádzať cez železničnú trať mimo vyznačených a na to určených priechodov porušujú ľudia nielen zákon a dopúšťajú sa priestupku, ale predovšetkým vedome a nepochopiteľne riskujú svoj život.

Fatálne následky zrážok

Zrážka s mnohotonovým kolosom, ktorého brzdná dráha je v závislosti od dĺžky a hmotnosti vlaku niekoľko sto metrov, znamená fatálny následok, upozorňuje hovorkyňa.

Odporúčame:
Bratislavský taxikár nerešpektoval svetelnú signalizáciu, auto zachytil prichádzajúci vlak

Keďže cieľom akcie je predovšetkým vychovávať a upozorňovať na nepochopiteľný hazard so životom, výnimočne, len v tento jeden deň, budú previnilci namiesto pokuty dostávať informačný leták, v ktorom je podrobne a zrozumiteľne vysvetlené, ako správne prechádzať cez železničné priecestie, a kde a ako je dovolené prechádzať cez železničnú trať, dodala.

Viac k témam: Polícia SR, ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia a železnice pripravili spoločnú akciu Stihnem – Nestihnem © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poslanec Huliak sa ospravedlnil Plavákovej, nevhodné správanie pripísal emotívnemu rozpoloženiu po úmrtí priateľa

Vyjadril ľútosť nad tým, že jeho slová mohli zraniť ženy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *