Home / SLOVENSKO / Aplikácia pre smart karanténu je hotová, ešte ju musia schváliť spoločnosti Google a Apple

Aplikácia pre smart karanténu je hotová, ešte ju musia schváliť spoločnosti Google a Apple

21.5.2020 (Webnoviny.sk) – Aplikácia na kontrolovanie dodržiavania takzvanej smart karantény je zo strany štátu pripravená. Uviedol to Úrad vlády SR v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA zaslal tlačový odbor úradu.

Viac o téme: Koronavírus

Aplikácia v súčasnosti čaká na schválenie od spoločností Apple a Google, ktoré posudzujú, či spĺňa ich interné predpisy a dostatočne chráni používateľa.

Uvedené spoločnosti vykonávajú nad všetkými aplikáciami, ktoré súvisia s pandémiou, špeciálny dohľad.

Predbežný termín spustenia aplikácie bol ohlásený na piatok 22. mája o 15:00, podľa Úradu vlády SR sa na termíne spustenia zatiaľ nič nemení.

Úrad vlády žiada občanov, aby si pred príchodom na štátnu hranicu prostredníctvom stránky korona.gov.sk overili, či je aplikácia v ostrej prevádzke.

Viac k témam: inteligentná karanténa, karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Aplikácia pre smart karanténu je hotová, ešte ju musia schváliť spoločnosti Google a Apple © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *