Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Kia Motors v Žiline bude pokračovať vo výrobe na dve zmeny, zmeniť to ale môže vývoj dopytu na trhoch

Kia Motors v Žiline bude pokračovať vo výrobe na dve zmeny, zmeniť to ale môže vývoj dopytu na trhoch

21.5.2020 (Webnoviny.sk) – Žilinská Kia Motors Slovakia bude podla všetkého pokračovať v dvojzmennej prevádzke aj v nasledujúcom mesiaci. „Výroba v Kia Motors Slovakia by do konca júna mala prebiehať v dvojzmennej prevádzke. Prípadné zmeny závisia od vývoja dopytu na trhoch,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca automobilky Ján Žgravčák.

Závod v Tepličke nad Váhom prerušil z dôvodu šírenia koronavírusu produkciu 23. marca 2020. Ako prvý zo štvorice automobiliek pôsobiacich na Slovensku výrobu obnovil 6. apríla.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Vzhľadom na vážne prevádzkové dôvody stáli linky automobilky aj od 20. do 23. apríla. Následne fabrika informovala, že do konca mája plánuje pokračovať vo výrobe na dve zmeny.

Kia Motors Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. V súčasnosti zamestnáva viac ako 3 800 ľudí a vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách – päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage.

Viac o téme: Koronavírus

Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 3,4 milióna vozidiel a 5 miliónov motorov.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Kia Motors v Žiline bude pokračovať vo výrobe na dve zmeny, zmeniť to ale môže vývoj dopytu na trhoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *