Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Generálny riaditeľ a predseda dozornej rady Volkswagenu stíhaní nebudú

Generálny riaditeľ a predseda dozornej rady Volkswagenu stíhaní nebudú

20.5.2020 (Webnoviny.sk) – Obžaloba generálneho riaditeľa spoločnosti Volkswagen Herberta Diessa a predsedu dozornej rady Hansa Dietera Pötscha z manipulácie na akciovom trhu bude stiahnutá a firma zaplatí pokutu 9 mil. eur. Informovala o tom samotná nemecká automobilka.

Riaditeľa Volkswagenu a predsedu jeho dozornej rady nemecká prokuratúra obžalovala vlani v septembri preto, že podľa nej investorov v roku 2015 včas neinformovali o hroziacom emisnom škandáli.

Ukončenie prípadu zaplatením pokuty, čo nemecká legislatíva umožňuje, znamená, že Diess a Pötsch si nemusia priznať vinu. Podľa obžaloby porušili zákony o cenných papieroch, ktoré firmám ukladajú informovať investorov o veciach, ktoré by mohli ovplyvniť cenu akcií. Volkswagen však tvrdí, že povinnosť informovať si splnil predtým, ako americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) 18. septembra 2018 o manipulácii s emisnými testami informovala. Emisný škandál stál spoločnosť Volkswagen 31 mld. eur, ktoré uhradila vo forme pokút a odškodnení.

Viac k témam: emisný škandál, ochrana životného prostredia
Zdroj: Webnoviny.sk – Generálny riaditeľ a predseda dozornej rady Volkswagenu stíhaní nebudú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *