Home / SLOVENSKO / Ružinovská poliklinika onedlho otvorí nové ARO pre 21 pacientov

Ružinovská poliklinika onedlho otvorí nové ARO pre 21 pacientov

19.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ružinovská poliklinika a.s., ktorá patrí do portfólia skupiny Grafobal Group a.s. už v júni otvorí nové oddelenie  pre chronickú, resustitačnú a intenzívnu starostlivosť. Pribudne 21 špičkovo vybavených lôžok, ktoré odbremenia akútne lôžka v nemocniciach. Oddelenie má sedem dvojlôžkových a sedem jednolôžkových izieb, a v Bratislave je jediné svojho druhu. Celková investícia predstavuje viac ako 4 milióny eur. Bývalú jedáleň prestavali na nové oddelenie za necelý rok – od februára 2019 do decembra 2019. Poliklinika už dnes čaká iba na ukončenie posledných administratívnych úkonov.

„To čo dnes vidíte je bývalá jedáleň a zasadačka, ktorá sa už nevyužívala. Dnes je tu špičkové oddelenie ARO. Každá posteľ je vybavená najnovším pľúcnym ventilátorom od slovenskej Chirany a celé oddelenie má najvyšší možný súčasný technický štandard. Celkovo tu bude pracovať približne 25 ľudí – lekárov a odborného personálu“, povedal riaditeľ Ružinovskej polikliniky a.s. Ing. Dušan Moťovský a dodal, že pre Bratislavu a okolie je toto oddelenie vítanou a potrebnou pomocou. „Odbremeníme akútne nemocničné lôžka, ktoré sú obsadené po operáciách a doliečovaní s potrebou akútnej a nepretržitej starostlivosti“, uviedol Moťovský.

Ružinovská poliklinika a.s. patrí do portfólia skupiny Grafobal Group. Skupina ako akcionár polikliniky garantovala celú investíciu. „Projekt, ktorý predložil manažment polikliniky sme okamžite podporili a schválili. Bratislava a okolie takéto oddelenie dlhodobo potrebovali. Som rád, že sa to podarilo“, povedal majiteľ Grafobal Group Ivan Kmotrík.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2020/05/ruzinov.mp4

Informačný servis

Viac k témam: ARO, Grafobal Group, PR, Ružinovská poliklinika
Zdroj: Webnoviny.sk – Ružinovská poliklinika onedlho otvorí nové ARO pre 21 pacientov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *