Home / SLOVENSKO / V Prievidzi horel byt, hasiči museli evakuovať osem susedov

V Prievidzi horel byt, hasiči museli evakuovať osem susedov

19.5.2020 (Webnoviny.sk) – Pri pondelkovom požiari bytu na Štefánikovej ulici v Prievidzi sa nikto nezranil, hasiči však museli evakuovať osem obyvateľov susedných bytov. Agentúru SITA o podrobnostiach zásahu informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík. Na zásah boli vyslaní siedmi príslušníci HaZZ z Prievidze s tromi zásahovými vozidlami.

„Dňa 18. mája krátko pred 13:00 bolo ohlásené dymenie z bytu na Ulici M. R. Štefánika v Prievidzi, hasiči po príchode na miesto zistili, že z okna na druhom poschodí bytového domu sa šíri hustý čierny dym. Podľa vyjadrenia ohlasovateľa sa v byte nikto nenachádzal,“ uviedol Petrík.

Ako ďalej spresnil krajský hovorca, hasiči evakuovali ôsmich obyvateľov susedných bytov.

„Súčasne objekt odpojili od prívodu energií a pomocou termovíznej kamery vyhľadali ohnisko požiaru, ktorý následne uhasili. Po likvidácii požiaru príslušníci HaZZ postihnutý byt aj priľahlé priestory a schodisko vyvetrali prostredníctvom pretlakovej ventilácie, po čom miesto udalosti odovzdali príslušníkom polície,“ dodal Petrík s tým, že požiar sa zaobišiel bez zranení a príčina jeho vzniku je v štádiu zisťovania.

Viac k témam: bytový dom, evakuácia, požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V Prievidzi horel byt, hasiči museli evakuovať osem susedov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *