Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Pre koronavírus hlásia automobilky rekordný prepad v predaji áut, najviac zasiahnuté je Taliansko

Pre koronavírus hlásia automobilky rekordný prepad v predaji áut, najviac zasiahnuté je Taliansko

19.5.2020 (Webnoviny.sk) – Predaj áut v Európe v apríli klesol o rekordných 76 percent, keďže opatrenia proti šíreniu koronavírusu na celý mesiac uzavreli väčšinu predajní áut na kontinente. Informovalo o tom v utorok Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA).

Výrobcovia áut minulý mesiac na európskom trhu predali iba 270 682 vozidiel, pričom v rovnakom mesiaci pred rokom to bolo 1,14-miliónov automobilov.

Išlo o „najsilnejší mesačný prepad dopytu po autách od začiatku záznamov,“ uviedlo združenie.

Najviac bola postihnutá južná Európa. Počet registrácii nových áut v Taliansku klesol o 97,6 percenta a v Španielsku o 96,5 percenta.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Vo Francúzsku sa predaj áut znížil o 89 percent a v Nemecku o 61 percent. Odbyt áut koncernu Volkswagen sa v apríli zmenšil o 73 percent.

Predaj áut francúzskych firiem PSA a Renault oslabil o zhruba 80 percent a automobilka Fiat Chrysler evidovala pokles odbytu o 88 percent.

Viac k témam: automobilky, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, kúpa auta
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre koronavírus hlásia automobilky rekordný prepad v predaji áut, najviac zasiahnuté je Taliansko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *