Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Fiat Chrysler žiada od talianskej vlády úver na naštartovanie sektoru v hodnote viac ako šesť miliárd eur

Fiat Chrysler žiada od talianskej vlády úver na naštartovanie sektoru v hodnote viac ako šesť miliárd eur

18.5.2020 (Webnoviny.sk) – Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FAC) potvrdila, že požiadala o úver garantovaný talianskou vládou, ktorý má pomôcť opätovne naštartovať automobilový sektor po reštrikciách spôsobených koronavírusom. Skupina FCA uviedla, že chce úver 6,3-miliardy eur prostredníctvom banky Intesa SanPaolo. Tieto peniaze by boli „určené výlučne na financovanie aktivít FCA v Taliansku,“ uviedla firma.

Časť politikov z talianskej vládnej koalície spochybňuje úver pre automobilku, ktorá v roku 2014 po fúzii s americkým Chryslerom presunula svoje legálne sídlo do Holandska a finančné sídlo do Británie.

Premiér Giuseppe Conte však uviedol, že lepšou otázkou je to, prečo je pre veľké firmy atraktívnejšie presunúť legálne a finančné sídlo za hranice.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Fiat Chrysler začal opätovne otvárať talianske závody koncom apríla. Automobilka zamestnáva 55-tis. ľudí v talianskych závodoch a 26 výskumných a vývojových centrách, čo znamená, že je najväčšou talianskou priemyselnou skupinou.

Viac o téme koronavírus 

Viac k témam: automobilový priemysel, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Fiat Chrysler žiada od talianskej vlády úver na naštartovanie sektoru v hodnote viac ako šesť miliárd eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *